Skip to main content

De 10 finalisten van Miss Nederland 2024 zijn bekend! Op zaterdag 23 maart 2024 heeft de casting van Miss Nederland met succes plaatsgevonden in de prachtige Wintertuin van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam. Onder het toeziend oog van een professionele jury zijn de 10 finalisten gekozen die samen het avontuur “Miss Nederland 2024” aangaan. Wie treedt in de voetsporen van onze huidige Miss Nederland Rikkie Kollé?

Professionele jury uit diverse disciplines

Na honderden aanmeldingen en vele leuke online challenges wist de organisatie 50 kandidaten uit te nodigen die zich tijdens de casting mochten presenteren aan een professionele jury uit diverse disciplines. Deze taak is vervuld door niemand minder dan de huidige Miss Nederland Rikkie Kollé, fotograaf William Rutten, singer/songwriter SERA, choreograaf Marc Forno, celebrity hair & makeup artist Marc Sew Atjon, Beemflights’ Sander Mutsaards en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur van hoofdsponsor hannah). Zij zijn na een intensieve maar ontzettend leuke casting dag tot een besluit gekomen en hebben 10 intelligente, prachtige jonge vrouwen uitgekozen die het Miss Nederland avontuur aangaan.

Finalisten Miss Nederland 2024

De 10 finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie, maar met één gezamenlijk doel: Miss Nederland 2024 worden. Zij zijn tussen 19 en 32 jaar met diverse opleidingsachtergronden. Samen maakt het een prachtige groep die beauty met brains laten zien.

Finalist (op de groepsfoto v.l.n.r.)

• Mithsi Martis, 26 jaar – Den Haag
• Teaux Bae Schul, 21 jaar – Voorburg
• Sophie Alink, 24 jaar – Utrecht
• Thari Garcia, 26 jaar – Rotterdam
• Sedef Pak, 20 jaar – Amsterdam
• Iris de Waard, 28 jaar – IJmuiden
• Latishia van der Linden, 24 jaar – Schiedam
• Sofie Vellinga, 23 jaar – Groningen
• Amber Rustenberg,  26 jaar – Zeewolde
• Melissa Baas, 32 jaar – IJsselstein

BeYOUtiful

Jaarlijks organiseert de Miss Nederland Organisatie een casting, waarbij zij op zoek gaan naar een nieuwe Miss. Laat deze titel je niet voor de gek houden, want bij Miss Nederland gaat het niet om het vooroordeel dat het een vleeskeuring is en alleen maar om het uiterlijk draait. Het gaat om brains, business & beauty! Een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijke ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal om met de wereld te delen. Net zoals onze Rikkie Kollé sinds haar spraakmakende kroning heeft laten zien met haar duidelijke missie: bewustzijn creëren over de regenboogfamilie door een stemgeluid en rolmodel te zijn voor alle jonge vrouwen en queer personen.

Miss Nederland is een girl next door met als doel een rolmodel te zijn voor vele jongeren wat in deze tijd -waar social media centraal staat- ieder jaar weer laat zien hoe erg dat nodig is in deze maatschappij. Dit jaar heeft de organisatie weer 10 beYOUtiful finalisten gevonden die aan die eisen voldoen. Zij zullen het hele traject van casting tot kroning doorlopen. Wie o wie wordt de opvolger van Rikkie Kollé en mag zich nog voor de zomer Miss Nederland 2024 noemen? Check YouTube, Facebook, Instagram en TikTok voor alle updates!