Skip to main content

In de nacht van zondag 16 mei 2021 op maandag 17 mei 2021 heeft de officiële Miss Universe show plaatsgevonden in het Seminole Hard Rock Hotel in Hollywood, Florida. Miss Universe 2021 werd gekozen uit 74 landen. Daarnaast is er een public voting via de Miss Universe app waar door het wereldwijde publiek nog 1 wildcard uitgedeeld wordt die samen de Top 21 bepaalden. De 23-jarige Miss Nederland Denise Speelman heeft deze Top 21 net niet behaald.

Denise Speelman: ”Over mijn deelname aan Miss Universe kan ik zeggen dat ik iets heel bijzonders heb mogen ervaren, een once in a lifetime experience en een buitengewone kans. Ik heb vrouwen mogen ontmoeten van over de hele wereld, naar hun verhaal geluisterd en meer te weten gekomen over hun cultuur. Iets wat ik ontzettend mooi vind, want iedereen is uniek en heeft haar eigen verhaal te vertellen. De dagen dat ik hier ben geweest heb ik me zo sterk gevoeld, omdat ik omringd werd door allemaal sterke vrouwen. We hebben samen de show gerockt en dat was geweldig. Door op het podium te staan krijg ik zo’n adrenaline kick, dat was in één woord: genieten! Ik kan zeggen dat ik alles heb gegeven, de hele reis mijzelf ben gebleven en mijn boodschap over body positivity en eetstoornissen, de afgelopen dagen niet alleen bij een miljoenenpubliek, maar ook bij de Miss Universe organisatie zelf heb kunnen doorgeven. Door dit avontuur heb ik nog meer power en motivatie voor mezelf en de projecten gekregen waar ik me voor wil inzetten en daarnaast heb ik ook nog eens vriendschappen gesloten voor het leven. In een jaar waarin ook Nederland het zwaar heeft gehad met de COVID-19 pandemie voelt het heel speciaal dat ik hier namens Nederland heb mogen staan, daar ben ik dankbaar voor. Een ervaring om nooit te vergeten!”

Denise heeft er intens van genoten en het is voor haar een fantastische beleving geweest. Met zoveel verschillende culturen eensgezinds aan een show werken waar miljoenen mensen naar kijken, is iets wat zij zich zal blijven herinneren als een van de meest bijzondere tijden van haar leven. De Miss Nederland Organisatie, vertegenwoordigd door Monica van Ee, ziet het ook als haar missie om een meisje als Denise deze kans te geven.

Monica van Ee, National Director en hoofdsponsor hannah:
“Denise is heel authentiek en kan body positivity adresseren als geen ander. Ze is een klassieke schoonheid, een hardwerkende jonge onderneemster en ongelofelijk lief en zorgzaam voor haar medemens. Naarmate we het afgelopen jaar met haar hebben mogen werken is ze zo gegroeid en straalt ze zelfs op dit grote wereldwijde podium ultieme zelfverzekerdheid uit. Ze is een Miss in hart en nieren en een rolmodel voor velen. Denise is niet alleen voor ons het mooiste meisje van Nederland, ook het mooiste mens en is een sprekend voorbeeld van sisterhood & women empowerment. Daar kan je als organisatie alleen maar heel trots op zijn!”

Om 5.00 uur Nederlandse tijd is de nieuwe Miss Universe Andrea Meza uit Mexico gekozen. De Top 3 bestaat uit: 1. Mexico 2. Brazilië en 3 Peru.
Check voor updates Facebook Miss Nederland en/of Instagram Miss Nederland.