Skip to main content

Miss Nederland 2020 Denise Speelman, foto – Hylke Greidanus

Op maandagavond 31 augustus 2020 is de 22-jarige Denise Speelman gekroond tot Miss Nederland 2020! Een paar dagen voor haar 23ste verjaardag (3 september) heeft Denise wel een wel heel bijzonder cadeau gekregen. De felbegeerde titel Miss Nederland 2020 staat op haar naam en zij heeft de bekende met kristallen ingelegde kroon in ontvangst genomen van Sharon Pieksma, de Miss van afgelopen jaar.

Spetterende finale in Studio21
Ondanks de uitzonderlijke situatie rondom Covid-19 wist de organisatie een grandioze liveshow neer te zetten. Tijdens een spetterende finale met als thema sisterhood hebben de 10 finalisten trots en zelfverzekerd op het vernieuwde podium van Studio21 gestraald als nooit tevoren. De presentatie werd verzorgd door natuurtalent Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse en Patrick Martens die met zijn brede ervaring, onmetelijke enthousiasme en vakmanschap de finale heeft gedragen. De verschillende catwalkrondes in fashionable vrijetijdskleding, mooie badpakken en prachtige jurken zijn ondersteund door een geweldige muzikale invulling van professionals zoals Samantha Steenwijk, EliZe, Patricia van Haastrecht en The Dutch Tenors.

7-koppige jury met alle disciplines uit het vak
Omdat het publiek in de zaal dit jaar door corona zeer beperkt was, heeft de organisatie een livestream mogelijk gemaakt. Zo hebben toch bijna 20.000 mensen live kunnen meekijken naar een mooie show met als hoogtepunt de kroning van Denise tot de nieuwe Miss. Die uitkomst is bepaald door een 7-koppige jury, bestaande uit William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, Kristina Bozilovic, Viktor Brand, Miss Nederland 2019 Sharon Pieksma en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij hebben besloten dat Denise Speelman dé Miss Nederland 2020 is die, gezien de coronasituatie pas, in het voorjaar van 2021 zal deelnemen aan de internationale Miss Universe verkiezing.

Denise’s reactie op het winnen van de titel:
De hele avond was geweldig! Toen mijn naam werd geroepen was er toch een momentje van ongeloof. Ik wist gewoon even niet wat ik moest zeggen, maar natuurlijk was ik heel blij! In de galaronde heb ik mijn moment gepakt en heb ongelofelijk veel zin om aan de slag te gaan in zowel Nederland als straks bij Miss Universe. Ik hoop als Miss Nederland de discussie te openen over eetstoornissen. Hier heb ik vijf jaar geleden zelf mee te maken gehad. Ik ben er nu helemaal bovenop en hopelijk kan ik andere meiden inspireren. Ik sta hier nu, tien kilo zwaarder, en ik ben Miss Nederland geworden. Ik wilde ooit aan het perfecte plaatje voldoen, maar dat bestaat niet. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie. Mijn ambitie wil ik dan graag combineren met mijn werk als styliste. ‘Je goed voelen in je lijf’ is mijn levenswerk geworden en wil dit graag  met anderen delen.

Juryvoorzitter Monica van Ee over Miss Nederland 2020:
Alle 10 finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie. Ze hebben allemaal laten zien dat zelfvertrouwen en zelfkennis je pas echt knap maken. Voor ons als jury is Denise tijdens de finale daarin uitgesprongen. Zij is heel authentiek en kan body positivity adresseren als geen ander. Ze was de verrassing van de avond, want naarmate de rondes volgden, zag je haar groeien en ultiem zelfverzekerdheid uitstralen. Tijdens de finalistenperiode hebben we haar als organisatie ook leren kennen als een fijn en eerlijk persoon die zorgzaam en behulpzaam is. Ze is een Miss in hart en nieren en een rolmodel voor velen. Denise is niet alleen voor ons het mooiste meisje van Nederland, ook het mooiste mens en is een sprekend voorbeeld van sisterhood & women empowerment. Daar kan je als jury én organisatie alleen maar heel trots op zijn!

Op Jacht Naar De Kroon
Nieuwsgierig waarom Denise Speelman Miss Nederland 2020 is geworden? Het gehele traject is op de voet gevolgd door een TV-ploeg, want er komt een tweede seizoen van “Op Jacht Naar De Kroon”. Van casting tot finale, van bootcamp tot catwalk training, van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners. Niets is door de camera’s gemis(s)t! Kijk vanaf zondag 20 september wekelijks naar Op Jacht Naar De Kroon op RTL4 rond de klok van 17.00 uur.