https://www.youtube.com/watch?v=WCWg4nYrFCU

Finalisten 2021

BeYOUtiful

Jaarlijks houdt de Miss Nederland Organisatie een casting voor de ‘Leukste Baan van Nederland’ en gaan zij op zoek naar ‘de mooiste van het land’! Laat deze titel je niet voor de gek houden, want bij Miss Nederland gaat het niet om het ouderwetse cliché wereldvrede of alleen maar uiterlijk en glamour. Het gaat om brains, business en beauty! Een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijke ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal to share with the universe. Miss Nederland is een ‘girl next door’ met als doel een rolmodel zijn voor vele jonge meiden wat in deze tijd waar social media centraal staat ieder jaar weer laat zien hoe erg dat nodig is in deze maatschappij. Dit jaar heeft de organisatie weer 9 beYOUtiful finalisten gevonden die aan die eisen voldoen en zij zullen het hele traject ‘Van Casting tot Kroning’ doorlopen.

De negen finalisten zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie, maar met één gezamenlijk doel: Miss Nederland 2021 worden. Zij zijn tussen 22 en 27 jaar met diverse achtergronden, opleidingen, talenten en maatschappelijke doelen. Samen zijn zij de definitie van women empowerment.

Volg de finalisten

In ‘Van Casting tot Kroning’ krijgen we een unieke inkijk in de wereld van de Miss Nederland verkiezing. Zoey Ivory, zelf Miss Nederland 2016, neemt ons 3 maanden lang mee achter de schermen van de organisatie en laat zien dat het hier niet gaat om het ouderwetse cliché ‘wereldvrede’ of alleen maar uiterlijk en glamour, maar om brains, beauty en business. Mi(s)s het niet!  Vanaf 4 september te zien op SBS6 om 16:30 uur.

Finalisten

Foto glamour & natural: William Rutten
Foto orange: Hylke Greidanus

Benthe van der Kleij
22 jaar, woonachtig in Haarlem
HBO Allround Styling
Allround employee bij Perfectly Basics

Benthe zegt: “Ik merk dat we het tegenwoordig mede dankzij social media veel hebben over gezondheid. Ik vind dit ontzettend mooi maar ik zou het gaaf vinden als we nog meer focussen op de mentale gezondheid. Ik heb in mijn omgeving best veel mensen die worstelen met hun mentale gezondheid en ik heb hier zelf ook ervaring mee. Toch zie ik vaak dat het onderwerp soms onbesproken blijft en dat mensen zich liever stilhouden dan hier open over te praten omdat er nog steeds veel schaamte heerst. Met mijn deelname aan Miss Nederland hoop ik te laten zien dat het oke is om dit wel te delen en dat het zeker geen taboe is!”

Eleanor Dingemans
24 jaar, woonactig Amsterdam
Marketing & Communicatie / Bachelor International Communication & Media
Zangeres @ Three Little Clouds

Eleanor zegt: “Mijn advocacy is mental health. Een groot deel van deze generatie stelt mental health niet als prioriteit tot het te laat is. Het is tijd hier echt mee aan de slag te gaan en niet aan het oppervlak te blijven. Na zelf door een depressie, PTSS en anxiety heen te zijn geweest, zag ik hoe lange wachttijden, onbegrip en een tekort aan informatie, het proces om te helen erg zwaar maakt. Vooral Covid heeft een grote aanslag gemaakt op men z’n mentale gezondheid. Door te informeren en dit bespreekbaar te maken gaan we er als een geheel op vooruit. Je moet je hele leven met jezelf doorbrengen, dan is het goed om te leren hoe je het beste met jezelf kunt omgaan!”

Esmee Cornet
27 jaar, woonachtig in Hengelo
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Eigenaar @ Dansstudio X-Dance / Model

Esmee zegt: “Ik wil een veilige omgeving creëren waar je het beste uit jezelf kunt halen, jezelf kunt zijn en geaccepteerd kunt worden voor wie je bent en wilt zijn. Ik ben zelf een educatie platform begonnen, Dansstudio X-Dance. Een fysieke ruimte waar ik elke dag betrokken ben bij kinderen hun dagelijkse moeilijkheden van school, opgroeien en hun plek vinden in de maatschappij. Ik heb hier geleerd dat emotionele en fysieke educatie cruciaal zijn voor het opgroeien in zelfverzekerde, sterke en vooral gezonde individuen.”

Isa

Isa de Bruin
25 jaar, woonachtig in Den Haag
HBO Communicatie
Promotor @ Hulphond Nederland en eigen bedrijf @ Active Minds

Isa zegt: “Met heel veel trots kan ik zeggen dat ik een van de tien finalisten ben, die kans maakt om Miss Nederland te worden! Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik alle jongeren aanmoedigen om voor zichzelf op te komen. Dit durfde ik in het verleden nooit. Om deze reden ben ik een bedrijf gestart, gericht op jongerenparticipatie voor organisaties. Jongeren zijn de toekomst. Daarom zullen we moeten luisteren naar wat zij te zeggen hebben. Kom op voor jezelf op en laat mensen je niet naar beneden halen.”

Julia Sinning
24 jaar, woonachtig in Amsterdam
HBO Communicatie & faaam Film Actors Academy
Actrice en Presentatrice

Julia zegt: “Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik “het perfecte plaatje” veranderen. Als perfectionist heb ik lang naar mijn eigen perfecties gestreefd. Ik heb mezelf moeten blijven bewijzen en ik moest blijven presteren waardoor ik enorm veel druk op mezelf heb gelegd. Wat ik deed was nooit goed genoeg. Ikzelf was nooit goed genoeg. Niks was goed genoeg. Ik ben toen naar Spanje gegaan om de rust en kracht in mezelf te vinden, en op dit moment voel ik mij sterker dan ooit. Aan iedereen die zich niet goed genoeg voelt: vertel dat je vanaf vandaag van jezelf gaat houden, van al je mooie imperfecties. Jij bent jij en daarmee ben je goed genoeg. Vergeef, accepteer en vertrouw jezelf. Gun jezelf de tijd om te helen, te ontwikkelen en te groeien als mens. Niemand is perfect dus laten we allemaal onze mooie imperfecties omarmen.”

Kim

Kim van der Vlies
22 jaar, woonachtig in Papendrecht.
Master Fiscale Economie
Assistent bewindvoerder @ Schuldhulpverlener

Kim zegt: “Ik wil heel graag Miss Nederland worden omdat ik wil laten zien wat voor een mooie en vooral inspirerende organisatie Miss Nederland is. Vorig jaar deed ik ook mee aan de Miss Nederland verkiezing . Daarop heb ik best wat verkeerde/negatieve reacties ontvangen. Mensen hebben nog steeds als beeld van een Miss verkiezing dat men vooral kijkt naar uiterlijk…. Bikini parade… ”vleeskeuring”! Maar tegenwoordig wordt ook gekeken naar maatschappelijke betrokkenheid.”

Marlies Smedinga
23 jaar, woonachtig in Dronrijp.
Studeert HBO Communicatie en Multi Media Design
Werkt als Assistent Store Manager, Communicatie bij Leger des Heils ReShare en modellenwerk.

Marlies zegt: “Als ik Miss Nederland zou mogen worden dan wil ik het platform gebruiken om een community te starten rond het thema talent ontwikkeling. Op die manier wil ik op een laagdrempelige manier mensen motiveren hun talenten te ontdekken, ontwikkelen en daarmee iets te doen waar zij echt blij van worden.”

Maud van Oossanen
25 jaar, woonachtig in Arnhem
HBO International Eventmanagement
Ambassadeur Pink Ribbon / Klantenservice @ Gemeente Lingewaard

Maud zegt: “Vorig jaar maart heb ik te horen gekregen dat ik borstkanker heb met uitzaaiing in mijn lymfeklieren. Na 18 chemo’s en een borst amputatie is de kanker (voor nu) weg! Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik hier zou staan. Ik zou graag een laagdrempelig platform willen beginnen voor mensen die te maken hebben met deze ziekte of andere ziektes. En de taboe op het woord kanker willen doorbreken. What doesn’t kill you makes you stronger!”

Myrthe van der Vlies
24 jaar, woonachtig in Sliedrecht
HBO Social Work
Forensisch Therapeut @ Rijksoverheid – Justitiële Inrichting

Myrthe zegt: “In de gevangenis ben ik de hele dag jongeren aan het helpen. Alleen is mijn hulp is niet genoeg om iedereen te helpen! Ik vraag me af of we tegenwoordig nog om hulp vragen bij andere? Tuurlijk niet, want stel je voor dat je een keer je kwetsbare kant laat zien… Maar ik weet dat jij, ik, wij allemaal een kwetsbare kant hebben. En soms even om hulp willen vragen! Met zoveel mensen om je heen, en je toch alleen voelen. Dat kan naar tuurlijk niet! Het is tijd dat we weer dichterbij elkaar komen, gaan praten en Elkaar te empowerment! jij kan dit! want tussen 17 miljoen mensen. Mag jij je niet alleen voelen.”

Lingerie Shoot

Foto’s: William Rutten – Lingerie: Dream Avenue – Colberts: Cavallaro Napoli

Bikini Shoot

Foto’s: Hylke Greidanus – Bikini’s: BARTS

Foto’s casting

Meer foto’s zien? Klik hier!

Publicaties