Skip to main content

Finalisten 2022

BeYOUtiful

Jaarlijks houdt de Miss Nederland Organisatie een casting voor de ‘Leukste Baan van Nederland’ en gaan zij op zoek naar ‘de mooiste van het land’! Laat deze titel je niet voor de gek houden, want bij Miss Nederland gaat het niet om het ouderwetse cliché wereldvrede of alleen maar uiterlijk en glamour. Het gaat om brains, business en beauty! Een lief, sociaal, maatschappelijk betrokken karakter met daarnaast duidelijke ambities, doorzettingsvermogen en een verhaal to share with the universe. Miss Nederland is een ‘girl next door’ met als doel een rolmodel zijn voor vele jonge meiden wat in deze tijd waar social media centraal staat ieder jaar weer laat zien hoe erg dat nodig is in deze maatschappij.  De tien BeYOUtiful finalisten van dit jaar zijn sterke, jonge vrouwen met ieder haar eigen missie en passie, maar met één gezamenlijk doel: Miss Nederland 2022 worden. Zij zijn tussen 18 en 26 jaar met diverse achtergronden, opleidingen, talenten en maatschappelijke doelen. Samen zijn zij de definitie van women empowerment.

Dé grote Finaleshow

Op zondagavond 4 september 2022 is de spetterende finaleshow van Miss Nederland 2022 in Studio 21 te Hilversum. Dat wil je toch niet missen? Via Facebook en Instagram kun je de finalisten volgen in aanloop naar de finale toe. Check ook de diverse video’s op YouTube en volg de online serie die vanaf 8 juli van start gaat. Nieuwsgierig wat je van de finale op 4 september kunt verwachten? Bekijk de prachtige show van vorig jaar voor een goede sfeerimpressie. Mis(s) het niet! </p)

Livestream Finale

Afleveringen

Dé Miss Nederland – Casting 2022

In de eerste aflevering van Dé Miss Nederland, neemt Julia Sinning ons mee tijdens de castingdag. 60 jonge vrouwen willen de jury te laten zien én horen waarom zij Miss Nederland 2022 moeten worden.
Video by: Beemflights

 Meer video’s

Bootcamp Tunesië

Wow, wat een indrukwekkend bootcamp hebben de Miss Nederland finalisten achter de rug in Tunesië. Van slapen in de woestijn zonder bereik of internet tot overnachten en shooten in het meest luxe hotel van heel Tunesië.
Video by:  BeemFlights

Teaser Casting 2022!

Dit is nog maar een teaser… Hou onze pagina in de gaten en vergeet je niet te abonneren om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwe afleveringen van Miss Nederland 2022!
Video by: Beemflights

Shownieuws Special

Wow! De avonturen, ins & outs, de juice, het traject en natuurlijk de weg naar De Leukste Baan van Nederland kun je vanaf vanavond volgen in een unieke Miss Nederland Special bij Shownieuws op SBS6.

Inside gossip

In de tweede Miss Nederland Shownieuws Special op SBS6, een stuk van ons geweldige bootcamp in Tunesië, waaronder de Star Wars set en natuurlijk een heleboel inside gossip van de afgelopen bootcamp week 😍

Finalisten

Foto 1 & 2 : William Rutten – Foto 3: Hylke Greidanus Foto 4: Maartje Coppelmans

Eva

Eva van de Wetering
21 jaar, woonachtig in Zaltbommel
Examenjaar van het VWO
Gastvrouw en bediening

Ik ben een eerlijk, zorgzaam, spontaan persoon. Ik werk momenteel in de horeca samen met mijn vriend. Hij kookt en ik werk in de bediening. Verder fitness ik en rijd ik paard. Ook wandel ik graag met mijn hondje Lizzy. Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik positiviteit overbrengen. Mijn ambitie is om mensen te inspireren om goed voor zichzelf te zorgen op mentaal en fysiek gebied. Een balans te vinden in een gezonde levensstijl die bij jou past. Wanneer je je goed voelt van binnen straal je dat ook uit naar buiten. Ook sta ik voor de onafhankelijke vrouw die gewaardeerd wordt voor wie ze is, niet alleen voor hoe ze er uit ziet.

Indra Peereboom
22 jaar, woonachting in Uden
HBO social work
Social therapeute in een afkickkliniek

Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik mensen inspireren te geloven in zichzelf. Waar een wil is, is een weg zolang jij er maar in geloofd! Vroeger werd er tegen mij gezegd dat speciaal onderwijs misschien beter voor mij was, hier heb ik zelf en de mensen in mijn omgeving gelukkig nooit aan toe gegeven. Want zie nu, jaren later ben ik afgestudeerd social therapeute. Daarnaast had ik een aantal jaar geleden ook nooit gedacht dat ik kans zou maken op een finale plek bij Miss Nederland. Daar was ik toch veel te klein en te vol voor? Toch heb ik er altijd stiekem in geloofd, en hier sta ik dan! Je kunt alles bereiken zo lang jij er maar in geloofd! Be you en believe in yourself!

Insa Ap
25 jaar, woonachtig in Amsterdam/ Groningen
HBO Commerciële economie
Trainer @ BTY CLB & Clubsportive

Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik de eerste stap naar persoonlijke ontwikkeling toegankelijker maken voor jongeren en jongvolwassenen. Vroeger heb ik veel keuzes laten beïnvloeden door mijn onzekerheid. Ik had mezelf niet op nummer 1 en ik koos voor de weg die mij het makkelijkst afging. Op mijn 23ste heb ik besloten om hier verandering in te brengen. Ik ben dankbaar waar deze keuze mij tot nu toe heeft gebracht en gaat brengen. De weg hier naartoe is alleen niet altijd even makkelijk. Meer lezen

Judith van den Hof
21 jaar, woonachtig in Dronten
Luchtvaartdienstverlening
Gewichtsconsulent

Als Miss Nederland wil ik vrouwen weer vertrouwd laten raken met het realistische beeld van het vrouwelijk lichaam. Tegenwoordig weet je niet meer waar je moet kijken. Iedereen op social media lijkt het perfecte lichaam, de perfecte huid en het perfecte haar te hebben. Terwijl dit in de realiteit een beeld is dat niet bestaat. Dit maakt veel vrouwen en (jonge) meiden onzeker. Dit kan vervolgens leiden tot het bewerken van foto’s om er perfect uit te zien of er kunnen ernstige lichamelijke problemen ontstaan, bijvoorbeeld eetstoornissen en depressies met alle gevolgen van dien. Maar nu is het tijd om samen die zelfverzekerde en sterke vrouwen weer naar boven te halen!

Lefania Camara
18 jaar, woonachtig in Apeldoorn
Examen student Fashion product coördinator.

Ik wil met het podium dat dit traject mij aan biedt iedereen meedragen dat jezelf zijn meer dan oké is! Het is logisch dat deze generatie snel onzeker wordt omdat er zo veel van ons wordt verwacht door de druk die bijvoorbeeld social media op ons geeft. Ik wil mensen laten denken over wat voor hun zelf een voortgang moment is dat ze mogen vieren zonder dat je jezelf vergelijkt met iemand die in een hele andere situatie of moment in hun leven zit zodat je trots op jezelf kunt zijn en jezelf leert te waarderen. Want van jezelf houden gaat niet van zelf daar heb je zelfwaardering voor nodig. Ik hoop dat we op die manier allemaal een stuk positiever in het leven gaan staan!

Lisa Janssen
22 jaar, woonachtig in Utrecht
Havo
Franchiser ‘The Sales Company Utrecht’

Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik een groot platform creëren waar ik kan praten over mindset, manifesteren en spiritualiteit. Ik wil mensen leren om meer te voelen en beter naar je intuïtie te luisteren, om in je kracht te staan en alles uit jezelf te kunnen halen. Alle obstakels die je meemaakt te kunnen relativeren en positief weer vooruit te kunnen denken. Ik wil met mijn verhaal en openheid laten zien dat je in je kracht echt alles kunt bereiken wat je wilt.

Ona Moody
24 jaar, woonachtig in Amsterdam
Lucia Marthas Institute for Performing Arts
Kraamverzorgende

Ik ben Ona Moody en een geboren en getogen Amsterdamse. Mijn vader komt uit Zimbabwe en mijn moeder uit Nederland. Na de middelbare school heb ik de dansacademie van Lucia Marthas gedaan, maar twee jaar geleden heb ik me laten omscholen tot kraamverzorgende. Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik graag mensen inspireren. Ik vind diversiteit en gelijke kansen voor iedereen erg belangrijk. Toen ik jonger was besefte ik nog niet dat bepaalde groepen minder kansen krijgen dan anderen, maar toen ik ouder werd vond ik de kansenongelijkheid heel confronterend. Meer lezen

Rebecca Berhane
22 jaar, woonachtig in Beverwijk
MBO 2 gastvrouw
Medewerker woonbegeleiding verzorgingshuis

Een paar jaar geleden heb ik de ziekte Alopecia Areata gekregen (een auto-immuunziekte, waarbij het haar op bepaalde plekken over het hele lichaam uitvalt).  Als jong meisje was ik onzeker, ben daar gelukkig bovenop gekomen, maar werd door de ziekte Alopecia opnieuw heel onzeker over mezelf door mijn uiterlijk.  Ik besloot het niet te verbergen, maar het openlijk te omarmen, door mijn hoofd volledig kaal te scheren. Door deel te nemen aan de Miss Nederland verkiezing, wil ik met name de ziekte Alopecia onder de aandacht brengen, hier aandacht voor vragen en aangeven dat het iedereen kan overkomen. Meer lezen

Solange Dekker
26 jaar, woonachtig in Amsterdam.
VMBO Zorg
Eigen Bedrijf ‘Solange Productions’ in luxury hosting

Met mijn deelname aan Miss Nederland wil ik mensen bewust maken van hiv/aids, de gevaren en het makkelijk oplopen ervan, maar ook preventie en medicatie. De laatste statistieken tonen aan dat hiv een enorme opmars trekt onder heteroseksuele studenten, echt bizar! Iets wat zo makkelijk tegenwoordig tegengehouden kan worden met preventie medicatie of de basiskennis voor veilige seks. Met mijn deelname wil ik hier meer aandacht voor brengen om een gezonder Nederland te creëren. Verder wil ik betere seksuele voorlichting op scholen, met meer inzicht over genderidentiteit en ‘afwijkend van de norm’. Meer lezen

Vitória de Castro Barbosa
22 jaar
Marketing & Commerciële Economie
Werkzaam als Online Marketeer

Hallo allemaal! Mijn naam is Vitoria en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Brazilië en verhuisde naar Nederland toen ik 6 jaar oud was. Op mijn 19e ben ik afgestudeerd en sindsdien ben ik bezig met online marketing & crypto. Met mijn deelname aan de Miss Nederland verkiezing wil ik jonge vrouwen laten zien dat je niet de perfecte maat of lengte hoeft te hebben om aan een missverkiezing mee te doen. Zolang je in jezelf gelooft kun je altijd alles bereiken wat je wilt en door middel van dit platform zou ik graag andere jonge meiden inspireren en motiveren om altijd hun dromen achterna te gaan.

Publicaties

AD – Miss Universe past na 70 jaar regels aan: getrouwde vrouwen en moeders mogen meedoen
&C – Mis’m niet! Deze missverkiezing is niet voor de poes
Grazia – Scoor snel je tickets voor de finale van Miss Nederland 2022!
Beau Monde – Scoor snel je tickets voor de finale van Miss Nederland 2022!
Marie Claire – Op deze datum wordt de nieuwe Miss Nederland gekroond
Happy in Shape – Op déze datum vindt de finale van Miss Nederland 2022 plaats
Elegance – Op deze datum vindt de finale van Miss Nederland 2022 plaats – en er zijn nog tickets!
Pegeant Circle – Miss Nederland 2022 will be held on september 4 – meet the finalists
Winq – Nieuwe podcast: de H van Hetero
Shownieuws  – Miss Nederland 2022: veel meer dan uiterlijk alleen 
Shownieuws Special – Een unieke Miss Verkiezing
Beau Monde – Wil je zien: Dit zijn de finalisten van Miss Nederland 2022
Marie Claire – Finalisten Miss Nederland 2022
Talkies – Finalisten Miss Nederland 2022 bekend 
Grazia – Dit zijn de finalisten van Miss Nederland 2022
Elegance – Dit zijn de finalisten van Miss Nederland 2022
100% NL – ZIEN: Dït zijn d finalisten van Miss Nederland 2022! 
Tubantia – Hengelose Lisa (22) strijdt mee in de finale van Miss Nederland
Winq – Nieuwe podcast de H van Hetero 
Winq – Solange Dekker over Miss Universe: “Er heeft slechts één keer eerder een trans vrouw meegedaan”
Fashion Life by MB –  De 10 finalisten van Miss Nederland lopen voor het eerst catwalk  voor een groot publiek