Skip to main content
zoey en marnix door naar de finale van Dance dance dance

De finalisten van Dance dance dance 2017 zijn bekend. Na een spannende halve finale viel één van de drie overgebleven koppels af. Maar het scheelde slechts een haartje.

Ook deze week moesten de duo’s wederom naast hun groepsdans ook solo een performance geven. Daarbij bleek al snel dat dansvrienden Zoey Ivory en Marnix Lenselink de beste papieren in huis hadden. Zeker na hun duodans, waarin ze de zwoele hit Temperature van Sean Paul vertolkten, was het duidelijk dat zij de eerste finalisten waren.

Britney en Madonna

Met nog 1 plek te vergeven ging de strijd tussen soapvriendinnen Stijn Fransen en Toprak Yalciner en tieneridolen Maan en Kaj. De soapies waren als eerste klaar met hun optredens, maar de jury was niet echt te spreken over hun duodans: Me against the music van Britney Spears en Madonna. Stijns’ moves als Britney waren bij vlagen wat slordig waardoor ze tijdens een draai behoorlijk uit balans raakte.

It’s like that

Maan en Kaj moesten op hits dansen die ze zelf amper bewust mee hadden gemaakt. Zo was Kaj’s solodans Gettin’ jiggy with it, een zomerhit van Will Smith uit 1997. Met Maan waagde hij zich daarna aan de Run DMC klassier It’s like that uit 1984. De jury vond het knap dat ze zich in korte tijd deze dansstijl eigen hadden gemaakt, maar het duo has een 10 nodig van Dan Karaty om meer te scoren dan hun concurrentie en dat zat er niet in. Dan gaf een 8 en daarmee was de strijd gestreden voor de benjamins van de competitie.

Dankbaar

In hun dankwoord zei een uitgeputte Maan dat ze blij was met de ervaring, maar ook dat ze haar leven terug had en dat ze sowieso iets hadden neergezet wat ze later aan hun kinderen kunnen laten zien. In de green room feliciteerden de finalisten elkaar ondertussen vol overgave.

Volgende week blijkt wie de winnaars worden.

Bron: Televizier