JIJ BENT GESCOUT!

Gefeliciteerd! Jij als mooie, inspirerende, hardwerkende en slimme, jonge vrouw bent gescout om aan Miss Nederland 2022 deel te nemen. Schrijf je nu in!

Benieuwd wat de vorige Missen hebben bereikt? ↓

Deze nuchtere, lieve meid heeft in 2021 alles gedaan om uit haar comfort zone te stappen en met succes. Want naast het krijgen van de kroon, heeft deze Miss Nederland 2021 misschien wel de allermooiste titel in de wacht kunnen slepen, namelijk: Miss Congeniality. Julia staat voor naturel en het perfecte plaatje is iets waar zij tegen strijdt. Zij zet zich in voor een wereld zonder filters, photoshop en onrealistische standaarden. Verder is Miss Nederland 2021 bezig een lesprogramma te ontwikkelen voor scholen over de impact van cyber bullying, daar zij hier zelf veel last van heeft ervaren. Julia Sinning is met haar droge humor, voorliefde voor woordgrapjes en stoere voorkomen opgevallen bij Miss Universe en women empowerment is voor haar de belangrijkste term in haar woordenboek.

De enige echte Miss Nederland 2020 Denise Speelman heeft haar eigen styling bedrijf en is nog steeds betrokken bij de Miss Nederland Organisatie als personal stylist. Inmiddels werkt zij ook als Marketing & Event Advisor voor de partner van de Miss Nederland organisatie: hannah huidcoach. Als Miss Nederland opende Denise de discussie over eetstoornissen, waar ze zelf een aantal jaar geleden mee te maken heeft gehad.  ‘Je goed voelen in je lijf’ is haar levenswerk geworden en die wil ze graag met anderen delen.

Sharon Pieksma, model en influencer was de eerste Miss Nederland die het programma Op Jacht Naar De Kroon heeft mogen meemaken. Met al een aardige following schreef zij zich toch in voor de Miss Nederland verkiezing met een erg duidelijke missie voor ogen: de wereld overtuigen om minder plastic te gebruiken en het platform van Miss Nederland op haar best te gebruiken. Ze is ambassadeur van de The Ocean Clean Up. Met haar eigen project Lost in Trash en haar National Costume bij Miss Universe, gemaakt van verzameld plastic uit de wateren van Nederland, heeft zij die boodschap bij een miljoenen publiek kunnen neerleggen en is zij nog lang niet klaar met haar strijd tegen plastic.

In 2018 werd de prachtige en intelligente Rahima Dirkse gekroond. Gescout terwijl ze gewoon aan het werk was, had ook zij nooit verwacht om aan Miss Nederland mee te doen, laat staan te winnen! Maar dat gebeurde en ze gooide hoge ogen bij de Miss Universe verkiezing in Thailand. Rahima heeft in 2020 haar presenteer debuut gemaakt als presentatrice bij de Miss Nederland Verkiezing en dat zou wel iets zijn waar zij zich verder in zou willen ontwikkelen.

Van Hollands Next Top Model naar Miss Nederland 2017: Nicky Opheij was het uithongeren, de strenge maten en de talloze slechte diëten zat en dus deed ze mee aan Miss Nederland, waar ze gewoon lekker Nicky kon zijn. Zij bracht in haar missenjaar het boek ‘On A Mission’ uit, waar “doe maar normaal, dan ben je mooi genoeg” centraal stond, in combinatie met gezonde en lekkere recepten. Daarnaast is zij een verfrissend gezicht als presentatrice bij Omroep Brabant, ambassadeur van Dance4Life, certified personal trainer en heeft zij ook nog eens haar eigen bedrijf als voedingscoach.

Zoey Ivory dacht met haar bos krullen en haar stoere looks, dat de Miss Nederland verkiezing niks voor haar was en toen zij in 2016 de kroon won werd haar missie dan ook om iedereen te laten zien dat je alles kunt bereiken zolang je maar jezelf bent. Zij ging de hele wereld over met haar viral Miss Universe Single Ladies video en won ook het populaire dansprogramma Dance Dance Dance met als winst €100.000,- voor de Hartstichting. Als allround creative werkt zij als actrice, presentatrice en schrijft zij een boek over social media en de invloed daarvan op het zelfbeeld voor jonge meiden. Ook is Zoey Ivory nog steeds verbonden aan de Miss Nederland Organisatie als social media manager.

In 2015 begon de carrière van Jessie Jazz Vuijk als Miss Nederland 2015, naast dat je als Miss zodra je gekroond wordt nationale bekendheid krijgt, was haar deelname aan Expeditie Robinson natuurlijk de kers op de taart. Een grote droom die werkelijkheid werd, met de leukste shoots, projecten en tv-programma’s als gevolg. Vanaf daar is Jessie uitgegroeid tot een echte social media persoonlijkheid met titels als FHM Mooiste Vrouw van Nederland 2019, succesvol YouTuber en influencer. Inmiddels heeft Jessie een eigen spiritueel platform ontwikkeld genaamd SheFlore, waar zij een liefdevolle lifestyle community heeft gecreëerd.

Met het gevoel van “is dit wel wat voor mij en ik doe maar wat” stond Margot Hanekamp op de casting, uiteindelijk kreeg ze de smaak te pakken en schopte zij het tot First Runner Up 2015 en mocht ze ook een bezoek brengen aan Miss World, waar zij de de 11e plek voor zich won. Met haar afgeronde Allround AV- specialist opleiding, haar werk als cameravrouw en backstage bij programma’s zoals 538, heeft zij zich in 2019 ook achter de schermen voor de Miss Nederland Organisatie ingezet. Maar niet alleen achter de schermen doet Margot het goed, ook als model staat ze regelmatig te shinen. Inmiddels werkt zij in de optiek, is ze bezig met een eigen sieradenlijn en is Margot óók nog moeder van dochtertje Bobby en inmiddels in verwachting van een tweede kindje.

Yasmin Verheijen werd in 2014 gekroond tot Miss Nederland en mocht zoals elke verkozen Miss deelnemen aan het grote Miss Universe avontuur dat een miljoenenpubliek trekt. Met haar prachtige looks en haar nuchtere en grappige karakter, heeft ze het daar tot 3de Runner Up weten te schoppen. Deze vierde mooiste van de hele wereld heeft haar eigen kledinglijn gehad, is internationaal model, woont in Londen en shoot voor grote merken.

Tatjana Maul werd in 2014 gekroond tot Miss Nederland en mocht haar avontuur voortzetten bij de Miss World verkiezing. Tatjana is het levende bewijs dat Miss Nederland meer is dan alleen een mooi uiterlijk, want zij vervolgde haar carrière als persvoorlichter bij de politieke partij Denk. Toch trok de entertainment wereld haar terug en startte zij haar loopbaan als presentatrice bij verschillende programma’s op RTL4. Inmiddels heeft ze haar eigen geurkaarsen en vegan wax melts bedrijf en zet ze zich in voor geslachtsgelijkheid en gelijke rechten voor vrouwen.

Vanuit een dorpje in Brabant schopte Jacqueline Steenbeek het tot Miss Nederland 2013, zij mocht naar de Miss World verkiezing. Zij studeerde in datzelfde jaar ook nog eens af als verloskundige. Met haar eigen echopraktijk Baby Glimpse en daarnaast ook nog een sneakermerk, kun je haar een veelzijdige zakenvrouw noemen. Met inmiddels ook nog 2 prachtige kinderen is zij als momfluencer en ondernemer een echte aanrader om te volgen op social media.

De ook in 2013 gekroonde Miss Nederland Stephanie Tency, behaalde bij Miss Universe de top 20 met een 17de plek. Echte landelijke bekendheid kreeg zij toen ze als sidekick van André Hazes bij het Rad van Fortuin ging werken. Hierna kreeg ze de smaak van het presentateren pas echt te pakken en presenteerde ze meerdere programma’s voor RTL4 en SBS6. Stephanie begon haar eigen bedrijf ‘Tency Productions’ én begin 2021 is zij op de buis te zien in haar eigen programma ‘Het Spaanse Leven’, waar ze je meeneemt naar het leven op Ibiza.

Nathalie den Dekker, een ambitieuze Miss Nederland 2012 die verschillende titels op haar naam heeft staan. Nathalie ging dan ook naar de twee grootste Miss Verkiezingen van de wereld: Miss Universe waar ze derde werd in de National Costume competitie én Miss World, waar ze in de top 15 eindigde. Gek is dit niet: Cum laude geslaagd voor haar gymnasium, het studeren van rechtsgeleerdheid en afstuderen als Meester in rechten in twee verschillende richtingen. Deze brains met beauty is inmiddels strafrechtadvocaat, moeder, maar ook presentatrice en model.

Wie kent haar niet: Kelly Weekers. Deze veelzijdige vrouw is haar loopbaan begonnen als model en werd verkozen tot Miss Nederland 2011. Bij de Miss Universe verkiezing behaalde zij de top 15 en later studeerde ze af in klinische- en gezondheidspsychologie. In 2014 startte Kelly haar eigen, inmiddels ontzettend succesvolle, onderneming en in 2016 heeft zij als coach en psycholoog de Miss Nederland finalisten van een behulpzame workshop voorzien. In de jaren daarna schreef zij ook nog twee bestsellers waar wel 100.000 exemplaren van zijn verkocht: Happy Life 365 en Happy Lifehacks 365. Ook op TV is Kelly geen vreemde, op RTL4 is zij regelmatig te zien als deskundige.

Miss Nederland 2010 Desiree van den Berg had wel een heel speciaal missenjaar. Als enige Miss heeft zij in 1 jaar deelgenomen aan de 3 grootste Miss Verkiezingen ter wereld, Miss World, Miss Universe en Miss Earth. Mede door alle schoonheid die zij zag bij deze verkiezingen, besloot zij daarvan haar werk te maken. Desiree werkt namelijk nu als cosmetisch arts waar behoud van de natuurlijke schoonheid voorop staat. Dokter Desiree dus.