Skip to main content

Kaartverkoop finaleshow Miss Nederland – mét bikinironde – van start gegaan

Amsterdam, 15 juni 2018 – Dit jaar vindt de finale van Miss Nederland voor het eerst plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Op maandag 9 juli laten de twaalf prachtige finalisten tijdens een spannende show zien wat hun talenten zijn. Eén van hen wordt deze avond gekroond tot Miss Nederland 2018 en vertegenwoordigt ons land later dit jaar bij Miss Universe. De finaleshow van Miss Nederland 2018 wordt een avond vol entertainment met diverse optredens van bekende Nederlandse artiesten. De presentatie is in handen van Kim Kötter en Viktor Brand. De kaartverkoop voor de finaleshow gaat vandaag van start via de website van Eventim. De organisatie benadrukt dat er ook gewoon weer een bikinironde is dit jaar.

Show en entertainment dat de kroon spant
Presentatrice Kim Kötter en Monica van Ee van hannah Skin Improvement -eigenaren van de Miss Nederland Organisatie- zijn trots op de nieuwe locatie. Kötter: “Stage Entertainment is faciliterend partner van Miss Nederland en maakt het mede mogelijk dat de finaleshow dit jaar in het AFAS Circustheater plaatsvindt. A dream come true. Samen met Viktor Brand neem ik de presentatie van de finaleshow voor mijn rekening. En iedereen kan erbij zijn!”.

Net als de afgelopen 3 jaar zitten onder anderen Albert Verlinde en William Rutten in de jury. Ook de bekende Miss uit 2016, Zoey Ivory, neemt dit jaar plaats in de jury. De finaleshow zelf bevat volop entertainment, zoals een optreden uit The Lion King, van eliZe, Tommie Christiaan en vele anderen. Kim Kötter belooft: “Het wordt een amusementvolle en bovenal spannende avond, waarbij de bekendmaking van Miss Nederland 2018 natuurlijk de kroon spant.

Tijdens de finaleshow kroont Nicky Opheij, Miss Nederland 2017, haar opvolger. Miss Nederland 2018 zal dan net als haar voorgangers (o.a. Yasmin Verheijen, Jessie Jazz Vuijk en Zoey Ivory van der Koelen) Nederland vertegenwoordigen bij de belangrijkste Missverkiezing in de wereld; namelijk Miss Universe, dat in handen is van IMG; wereldleider in sport, evenementen, media en fashion.

Bikinironde
Naast de voorstelronde, talentenronde en de galaronde ontbreekt ook de fel bediscussieerde bikinironde niet in de finale van Miss Nederland 2018. De organisatie van Miss Nederland is ervan overtuigd dat vrouwen, en dus ook deze jonge meiden, trots moeten zijn op hun lichaam. Van Ee van hoofdsponsor hannah Skin Improvement: “Geen uitgehongerde modellen, maar gezonde, sportieve, prachtige meiden die er niets van willen weten dat er ook maar iemand voor hen gaat bepalen hoe zij zich wel of niet moeten gedragen. Kortom, women empowerment ten top!”.

Thema
Miss Nederland 2018 heeft dit jaar als thema ‘de godinnen van 2018’. De organisatie licht toe: “Afgelopen decennia hebben vrouwen hun vrouwelijkheid weer de plek in hun bewustzijn teruggegeven die ze verdienen. Zoals de godinnenuit de oudheid die onafhankelijk waren, omdat ze hun levensgeluk ontlenen aan het behalen van hun persoonlijke doelen. Ze stellen zichzelf een materialistisch, idealistisch of een spiritueel doel. Het gevolg is dat er een meer gebalanceerde vrouwelijkheid aan het ontstaan is. Vrouwen geven uiteraard een grote prioriteit aan moederschap en relaties, maar leren daarentegen steeds beter hoe ze zich maatschappelijk moeten handhaven, zich zakelijk moeten profileren om hun doelen te bereiken én hun grenzen te bewaken. In de mythologie worden godinnen niet wezenlijk geraakt door handelingen van mannelijke goden. Ze richten zelf hun levens in”.

Over Miss Nederland
Bij Miss Nederland wordt een sterk en intelligent karakter gecombineerd met een mooi en goed verzorgd uiterlijk. De Missen vormen een evenwichtige combinatie van oprechtheid, schoonheid, elegantie, klasse en zelfbewustheid. Binnen Miss Nederland gaat het niet om wereldvrede of alleen maar glitter en glamour. Het gaat om het Mooiste Meisje van Nederland die beauty, brains en business met elkaar verenigt en ook nog eens de ‘girl next door’ is die een rolmodel kan zijn voor vele jonge meiden. Jaarlijks is de Miss Nederland Organisatie, met hannah Skin Improvement als hoofdsponsor, op zoek naar ‘de mooiste van het land’ en worden er 12 finalisten geselecteerd om gedurende een aantal maanden klaargestoomd te worden voor de uiteindelijke finale. Zij volgen verschillende trainingen en workshops op het gebied van catwalk, sport, presentatie en uiterlijke verzorging. Tevens verschijnen de finalisten op rode lopers, events van partners, worden maatschappelijk betrokken en zetten zich in voor goede doelen zoals Hulphond Nederland en Dance4Life. De uiteindelijke winnares mag zich gedurende een jaar Miss Nederland noemen en vertegenwoordigt haar land tijdens de internationale Miss Universe verkiezing.

Directe link naar de ticketverkoop