Skip to main content

Voor Leco’s Look van deze maand nam onze übervisagist/haarstylist/beauty director Leco Zoey Ivory onder handen. Hij vertelt meteen even hoe hij het prachtige haar van de knappe Miss Nederland verzorgt.

Leco: Zoey vertelt dat haar bos krullen vaak glad wordt geföhnd, maar ik wilde haar natural curls juist nog mooier en volumineuzer maken.

  1. Ik was het haar en verzorg het met een voedend masker. Krullend haar is van nature vrij droog, het is daarom belangrijk om het goed te verzorgen voor je met stylen begint. Ik gebruik producten van Kérastase, speciaal voor krullen.
  2. In het vochtige haar gebruik ik een hitte-beschermende mousse die de vochtbalans op peil houdt, om het vervolgens droog te föhnen met een diffuser. Dit geeft de krullen lekker veel volume.
  3. Het lijkt misschien raar om een krultang te gebruiken als je van jezelf al krullend haar hebt, maar het geeft het haar zoveel meer definitie. Ik deel Zoey’s haar horizontaal op in drie lagen en wikkel het pluk voor pluk om een fijne krultang. Dit is even arbeidsintensief, je bent er namelijk zo’n drie kwartier mee bezig, maar het resultaat is een prachtige bos glanzende krullen, die langer dan één dag meegaat.
  4. Als het haar is afgekoeld gebruik ik mijn vingers om de krullen losser te maken, zodat het er natuurlijker uitziet.
  5. Met een grove kam kam ik het haar bij de aanzet voorzichtig tegen, zo krijgt de coupe nóg meer volume. Ik maak het af met haarlak.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Beau Monde