Skip to main content

Onze Miss Nederland 2019 Sharon Pieksma heeft afgelopen nacht Nederland vertegenwoordigd bij de Miss Universe verkiezing in Atlanta, USA. De grootste verkiezing van de hele wereld, met een miljarden publiek! Uit 90 landen is uiteindelijk tijdens een drie uur durende show, dé nieuwe Miss Universe gekozen.

De jury heeft per regio 5 finalisten samengesteld uit de verschillende continenten: Afrika & Azië, Europa en Amerika. Daarnaast heeft de jury middels internationale voting wildcards uitgedeeld aan 5 finalisten die samen de top 20 bepaalden. De 24-jarige Miss Nederland Sharon heeft deze top 20 net niet behaald, maar is ontzettend trots op haar deelname!

Zij zegt dan ook: “Wauw!! Ik heb hier maanden naar toe geleefd. Fulltime alles op alles gezet. Om de wereld te laten weten van mijn missie: om er met zijn allen voor te zorgen dat de wereld een beetje beter wordt. Onder andere door minder plastic en meer begrip voor elkaar te hebben. Dat ik zo ver ben gekomen is werkelijk fantastisch. Ik vind Miss Universe echt een eye opener. Omdat iedereen echt elkaar steunt en super lief is (woman empowerment). Ik heb zoveel mooie vrouwen over de hele wereld ontmoet. En iedereen heeft andere verhalen. Ik weet wel zeker dat dit één van mijn meest bijzondere ervaringen is. Natuurlijk ging ik voor de titel, maar ik denk dat het al heel speciaal is om 1 van de 90 mooiste vrouwen van de wereld te zijn én dat ik Nederland heb mogen vertegenwoordigen bij Miss Universe. Ik ben hier heel trots op en dat blijf mijn missie ook met plezier uitdragen in Nederland!”♥️

De Miss Nederland Organisatie, vertegenwoordigd door Monica van Ee, ziet wat Sharon niet alleen bij de eigen organisatie, maar ook bij Miss Universe heeft bewerkstelligd en kan niet anders dan enorm trots op haar zijn. Monica van Ee, mede-eigenaar en hoofdsponsor hannah: “Wat een geweldig avontuur heeft Sharon beleefd in Atlanta. Haar sprankelende uitstraling is niet onopgemerkt gebleven bij de Miss Universe organisatie, – jury en de andere deelnemende Missen. En natuurlijk ook niet bij ons als trotse Miss Nederland Organisatie! Sharon’s vriendelijkheid is door iedereen benoemd en er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Sharon is een natural beauty met niet alleen een prachtige lach, maar ook met een prachtige boodschap. Zowel on stage als backstage heeft zij haar missie “less plastic” vol overgave aan de wereld kunnen laten zien en ze is weer een stap dichterbij om haar dromen nog verder waar te maken.Ik ben zo ongelofelijk trots op deze kanjer en zal blijven helpen om de doelen van deze powervrouw te realiseren.”

Om 4.00 uur Nederlandse tijd is Zozibini Tunzi uit Zuid-Afrika verkozen tot Miss Universe 2019. In deze top 3 stonden ook nog op 2 Puerto Rico en op 3 Mexico.