Skip to main content

Afgelopen nacht heeft Miss Nederland 2016 Zoey Ivory van der Koelen nét niet het ultieme podium bereikt bij de Miss Universe verkiezing. Miss Nederland 2016 Zoey Ivory van der Koelen heeft de afgelopen nacht Nederland vertegenwoordigd bij de Miss Universe verkiezing in Manila, Filipijnen. Dit jaar werd er voor het eerst een Top 13 gekozen, die het grootste gedeelte van de show voor hun rekening namen. Voorafgaande de drie uur durende show werden meer dan 100 miljoen stemmen door kijkers van over de hele wereld uitgebracht.

De 23 jarige Miss Nederland heeft met de 85 mooiste vrouwen van de wereld een geweldige prestatie neergezet. Zij behaalde echter niet de Top 13, aan het einde van de show behaalde Colombia, Frankrijk en Haiti de Top 3, waar uiteindelijk Iris Mittenaere uit Frankrijk de kroon kreeg uit handen de Filipijnse Pia Alonzo Wurtzbach Miss Universe 2015. Steve Harvey de presentator en komediant die vorig jaar de enorme blunder maakte door de verkeerde miss te kronen mocht het event dit jaar weer presenteren. Boys || men & Flo-rida traden onder andere op. De afterparty neemt Nederlandse DJ Nicky Romero op zich. De finale is sinds de jaren 90 weer live uitgezonden in Nederland op FOX.

Zoey Ivory : “Alles wat ik de afgelopen drie weken heb meegemaakt is niet te beschrijven zo mooi! Zoveel ervaring opgedaan, verschillende mensen ontmoet het sterkt mij nog meer in hetgeen ik na streef : doe iedere dag datgene waarvan je gepassioneerd bent met degenen van wie je houdt. De nieuwe Miss Universe Iris Mittenaere gun ik de kroon en wens haar enorm veel succes.”

Kim Kötter (directeur Miss Nederland org) was live aanwezig bij de Miss Universe verkiezing: “De druk was hoog! Ze was een favoriet al voordat ze vertrok naar Miss Universe. Het blijft een kwestie van smaak van de 6 juryleden of je in de top komt of niet. Als het aan de fans op de Filipijnen had gelegen had Zoey mogen winnen en Europa zit ook na al die jaren met smart te wachten op een mooie winnaar. Maar dit jaar is het nog niet gelukt. Aan Zoey lag het in ieder geval niet. We zijn enorm trots op haar!!! Samen met haar familie waren we getuige van een fantastische onvergetelijke ervaring. En we zijn enorm enthousiast door alle mogelijkheden die zich nu aandienen. Keep you posted!!” Vanaf woensdag is Zoey Ivory weer in Nederland en zal zij zich op haar Nederlandse werkzaamheden voor de Miss Nederland Organisatie gaan richten.