Skip to main content

Afgelopen nacht heeft onze Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse, Nederland vertegenwoordigd bij de Miss Universe verkiezing in Bangkok, Thailand. Een groot spektakel, met zo’n 93 deelnemende landen van over de hele wereld, miljoenen kijkers die voor de televisie zitten, grote artiesten en twee bekende presentatoren: Steve Harvey en plus size supermodel Ashley Graham. In deze show wordt een top 20 van mooie en inspirerende vrouwen neergezet en daar uiteindelijk een Miss Universe uit gekozen.

Helaas heeft ambitieuze en hardwerkende Rahima deze top 20 net niet behaald.
Natuurlijk ben ik teleurgesteld, ik kwam om te winnen! Het is topsport. Wie kan dit meemaken? Het was een geweldige ervaring om in het Missenland bij uitstek, Thailand, mijn verkiezing te mogen hebben. Wat een uitzinnige fans en wat een hartelijkheid. We zijn uitgenodigd bij de koning, de minister-president kwam bij ons op bezoek. En de prinses van Thailand heeft onze bikini’s ontworpen. Onvergetelijk!!” aldus Rahima.

Wie denkt dat de Miss Universe verkiezing alleen om een mooi gezichtje gaat, heeft het mis. Deelnemers van deze generatie hebben namelijk allemaal een voorbeeld functie. Indrukwekkende studies, hoge ambities, interessante banen of levensverhalen en een groot maatschappelijk belang in de samenleving.

Rahima heeft er dan ook intens van genoten en de verkiezing is voor haar een fantastische beleving geweest. Met zoveel verschillende culturen samen aan een show werken waar miljoenen mensen naar kijken, is iets wat zij zich zal blijven herinneren als een van de meest bijzondere tijden van haar leven. Zij wenst de gekozen Miss Universe 2018 Catriona Gray uit de Filipijnen, dan ook een geweldig jaar toe. The future is female.

Lees hier het volledige persbericht.