Skip to main content

Moeders en getrouwde vrouwen opgelet!

Sinds het begin van Miss Universe (1952) houdt de verkiezing vast aan de regel dat de deelnemers tussen de 18 en 28 jaar horen te zijn, ongehuwd én kinderloos. Van de uiteindelijke winnares wordt ook verwacht dat ze tijdens haar titel niet zwanger raakt of trouwt. Maar daar is nu, in 2022, verandering in gekomen!

Andrea Meza, Miss Universe 2020 zegt hierover: “Net zoals de samenleving verandert en vrouwen nu leidinggevende posities bekleden, waar vroeger alleen mannen dat konden, werd het hoog tijd dat ook verkiezingen veranderen. We moeten ons openstellen voor vrouwen met een gezin. Er zijn veel vrouwen die altijd al wilden meedoen, maar die jong getrouwd zijn of kinderen kregen toen ze begin twintig waren”, zegt ze. “Nu kunnen die vrouwen door deze veranderingen hun carrière in entertainment starten of een boost geven.”

Vanaf 1 januari 2023, zal getrouwd, gescheiden zijn of kinderen hebben dus niet meer in de weg staan om de titel Miss Nederland te behalen en wie weet daarna misschien Miss Universe te worden.

Wel moet je in je hoofd houden, dat áls je Miss Universe wint, je nog steeds een jaar in New York moet wonen, de hele wereld over zal reizen en dat Miss Universe niet een heel gezin zal onderhouden in New York.

Als Miss Nederland krijg je ook een jaar lang een vaste baan. Je zult een aantal dagen per week op het Miss Nederland HQ werkzaam zijn in Voorthuizen, je zult werken aan jouw dromen, doelen en datgene waar jij voor staat met het Miss Nederland team. Je zult vele events en premières bezoeken, het gezicht worden van de nieuwe campagne van hannah huidcoach, samenwerken met de Miss Nederland partners door middel van fotoshoots, bezoeken en social media, je voorbereiden op Miss Universe (denk aan, presentatie masterclasses en catwalk trainingen) en nog véél meer.

Wil jij je inschrijven voor Miss Nederland 2023? Doe dat dan hier.