Skip to main content

Op 4 januari 2023 vertrekt Miss Nederland Ona Moody naar New Orleans waar op 14 januari de officiële Miss Universe verkiezing plaatsvindt. Daar zal zij ons land met veel trots en enthousiasme vertegenwoordigen waar 90 andere landen aan deelnemen en wereldwijd +/- 500 miljoen mensen naar kijken.

De 25-jarige Miss Nederland heeft sinds haar kroning begin september vele voorbereidingen getroffen op haar deelname aan Miss Universe. Een belangrijke focus hierin zijn onder andere presentatieworkshops, catwalktrainingen, het creëren van haar national costume, interviews, fotoshoots en het regelen van styling voor alle activiteiten die tijdens Miss Universe zullen plaatsvinden. Maar ook het goed voor zichzelf zorgen is een essentieel onderdeel om straks stralend en zelfverzekerd op het podium te staan. Hiervoor ondergaat Ona geregeld huidverbeterende gezichtsbehandelingen bij haar huidcoach. Met de jaarwisseling én Miss Universe voor de deur is Ona er helemaal klaar voor om haar 4 (!) koffers in te pakken en zich op te maken voor vertrek naar New Orleans.

The 71st Miss Universe Competiton

Op zaterdag 14 januari vindt de officiële Miss Universe competitie plaats in het New Orleans Ernest N. Morial Convention Center, Louisiana, USA. Vanwege het tijdverschil is de drie uur durende show in Nederland te volgen in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari vanaf 02.00 uur. Houd voor updates en livestreams om de show te kunnen zien de socials in de gaten: Facebook Miss Nederland en/of Instagram Miss Nederland.

Preliminary Competition & National Costume

Voorafgaand aan de finaleshow op de 14de vinden er nog twee shows plaats. Zowel de Preliminary Competition als de National Costume Show zijn via een livestream te volgen op het YouTube kanaal van Miss Universe. Vooral tijdens deze shows kunnen we onze Miss Nederland goed zien rocken op het grote Miss Universe podium.

Op woensdag 11 januari 7PM lokale tijd (12 januari 02.00 uur NL-tijd) vindt de Preliminary Competition plaats. De belangrijke voorronde waarin de jury alvast bekijkt wie er in de eventuele top 16 zal komen. In deze competitie zullen de welbekende swimwear- en galaronde getoond worden door alle kandidaten. Net als de National Costume show, en natuurlijk de officiële finale, is dit een zeer populaire show onder een half miljard wereldburgers. Aansluitend op de Preliminary Competition vindt de National Costume show plaats, waarin Ona haar prachtige, nationaal kostuum – ontworpen door de Thaise ontwerpster Miss Pearl Couture – aan de wereld zal laten zien. Het National Costume van Ona staat in het teken van een oer-Hollands lekkernij: de stroopwafel!