Skip to main content

Wereldwijd bekend om zijn geweldige smaak, populair als souvenir of cadeau en van oorsprong Nederlands en super lekker: De Stroopwafel.

Met trots presenteren wij je het National Costume van Miss Nederland 2022 voor de Miss Universe competitie in New Orleans. Iedereen kent de overheerlijke Hollandse Stroopwafel. Een beroemd wafelkoekje gemaakt van twee lagen zoet gebakken deeg die bij elkaar worden gehouden door heerlijke karamelvulling. Stroopwafels zijn van oorsprong Nederlands en uiteraard erg populair in ons kikkerlandje, maar sinds een paar jaar ook in de rest van de wereld. Dus Ona Moody kon ons land niet beter vertegenwoordigen dan dit schattige “stroopwafelmeisje”.

De “hoed” is geïnspireerd op de beste manier om een ​​stroopwafel te eten: door je stroopwafel bovenop je kopje thee of koffie te leggen, zal de warmte het koekje opwarmen en de karamelvulling zacht maken, waardoor het nog lekkerder wordt. De romper is geïnspireerd op de Delfts Blauwe blikjes waar stroopwafels in zitten. Speciale dank aan Miss Pearl Couture voor het maken van dit prachtige kostuum.

Photography: William Setiawan @iam_wills
Costume Designer: Pearl Dronkers @misspearljourney @misspearlcouture
Art Designers: Nirandorn & Thararat Juekhong
Make up artist: Dainora Dulcyte @dainoradulcyte
Shop: Van Schaik Stoopwafels Den Haag @vanschaik.stroopwafels