Skip to main content

Een onvergetelijke ervaring met een boodschap!

In de nacht van 18 op 19 november heeft de 72ste Miss Universe competitie plaatsgevonden in El Salvador. Nederland is daar vertegenwoordigd door de 22-jarige Rikkie Kollé uit Amsterdam die ondanks haar indrukwekkende uitstraling, sterke presentatie skills, een succesvol juryinterview en aantrekkelijk nationaal kostuum net niet de top 20 heeft weten te behalen. Toch heeft zij haar missie bereikt om internationaal haar boodschap te kunnen uitdragen, wat vlak voor de feestdagen te zien zal zijn in een documentaire op NPO3!

The 72st Miss Universe Competition

Samen met ruim 80 andere landen heeft Rikkie op het wereldpodium van Miss Universe gestaan. Ondanks dat zij de top 20 net niet heeft behaald, heeft zij zich krachtig en vol zelfvertrouwen gepresenteerd en is een grote wens van haar uitgekomen. Het is voor Rikkie een fantastisch avontuur geweest. Met zoveel verschillende culturen bijeen te zijn en haar missie te kunnen delen waar wereldwijd miljoenen mensen naar kijken, is iets wat zij zich zal blijven herinneren als één van de meest bijzondere ervaringen van haar leven.
Rikkie over haar deelname bij Miss Universe: “Het was magisch en een eer om op dit podium te mogen staan. Ik ben de organisatie van Miss Nederland heel dankbaar voor het support dat ik hebgekregen om mijn boodschap internationaal te kunnen verspreiden en de (h)erkenning te voelen. De weg vanaf mijn deelname aan Miss Nederland tot en met de Miss Universe verkiezing van afgelopen weekend is een persoonlijk document wat is vastgelegd in een documentaire die wordt uitgezonden op donderdag 21 december op NPO3. Zo trots!”

Een Nederlandse regenboogtulp

Een aantal dagen voorafgaand aan de finaleshow hebben er nog twee shows plaatsgevonden: de Preliminary Competition en National Costume Show. Tijdens deze shows is onze Miss Nederland letterlijk ‘uit haar bol’ gegaan vanwege haar nationaal kostuum -ontworpen door Miss Pearl Couturedat geheel in het teken stond van de typisch Nederlandse tulp en de regenboogkleuren waar Rikkie voor staat.

Enorm trots

De Miss Nederland Organisatie, vertegenwoordigd door Monica van Ee, ziet wat Rikkie niet alleen bij de eigen organisatie, maar ook bij Miss Universe heeft bewerkstelligd en kan niet anders dan enorm trots op haar zijn. Het is dan ook haar missie om jonge vrouwen een kans te geven. Monica van Ee, National Director en hoofdsponsor hannah: “Wat een avontuur is dit geweest! Dankzij het podium van Miss Nederland hebben wij Rikkie in de gelegenheid kunnen stellen om haar belangrijke boodschap internationaal kleur te geven. Zij verdient het om gezien te worden en ‘gewoon jezelf’ te kunnen zijn. Ondanks haar ijzersterke verhaal met een duidelijke missie heeft de jury van Miss Universe dit jaar gekozen voor een andere weg. Al zijn wij als team ontzettend trots op Rikkie en haar vertegenwoordiging als Miss Nederland!” Om 5.00 uur Nederlandse tijd is de nieuwe Miss Universe Sheynnis Palacios uit Nicaragua gekozen. De top 3 bestaat uit: 1. Nicaragua 2. Thailand en 3. Australië.

De mooiste vrouw van Nederland

In de aanloop naar Miss Universe en tijdens deze internationale verkiezing is Rikkie door de camera van regisseur Jesse Bleekemolen gevolgd voor een documentaire over haar. In samenwerking met Vincent TV Producties en AVROTROS is het avontuur van Rikkie als Miss Nederland vastgelegd. In “De mooiste vrouw van Nederland” volgen we Rikkie op haar weg naar het wereldpodium in El Salvador waar zij een gooi doet naar de titel van Miss Universe. De documentaire is op donderdag 21 december om 21.25 uur te zien bij de AVROTROS op NPO3.

Check voor updates Facebook, Instagram en/of missnederland.nl.