Skip to main content
Miss Nederland_Denise_Speelman_Miss Universe

Miss Nederland – Denise Speelman _ Foto – William Rutten

Miss Denise Speelman vertegenwoordigt Nederland

Op 16 mei 2021 vindt de 69e editie van de internationale Miss Universe verkiezing plaats in het Seminole Hardrock Hotel in Hollywood, Florida. Ondanks de bizarre situatie rondom het coronavirus waar de hele wereld mee te maken heeft, is het de Miss Universe Organization toevertrouwt dat de verkiezing doorgang kan hebben. Op een veilige, verantwoorde manier met in achtneming van alle maatregelen zullen jonge vrouwen uit 69 landen deelnemen aan de grootste Missverkiezing waar wereldwijd 500 miljoen mensen naar kijken. Onze Denise Speelman zal straks met veel trots en ambitie Nederland vertegenwoordigen.

Geen perfect plaatje, maar een echt plaatje, dan ben je een plaatje!

Denise is als jongste dochter in een kermisgezin opgegroeid in het Groningse Hoogezand waar zij samen met haar ouders en zus het hele land doorreisden. In augustus 2020 is zij gekroond tot Miss Nederland en nu reist zij over een paar weken naar het zonnige Hollywood, Florida om deel te nemen aan de grootste en meest bekeken Missverkiezing met een publiek van een half miljard mensen in 170 verschillende territoria. Denise is druk bezig met de voorbereidingen hierop, zoals catwalktraining, personal training en (re)presentatietraining, maar ook… welke outfits neemt zij mee? Met haar achtergrond als personal & fashion stylist is dit a piece of cake en weet zij als geen ander welke outfit zij voor welke gelegenheid moet dragen.

Balance is key

Op donderdag 6 mei vertrekt Denise om 10.20 uur vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten om op zondag 16 mei Nederland te vertegenwoordigen tijdens Miss Universe. Door haar deelname aan Miss Nederland heeft zij het belang van sisterhood en women empowerment ondervonden en hoopt dit ook bij Miss Universe mee te maken. Met haar ervaringen over het herstellen van een eetstoornis staat zij voor body health & positivity en wil zij de wereld hierover informeren door een inspiratie voor velen te zijn die met een eetstoornis te maken hebben. Zij is van mening dat mensen met een eetstoornis het beste geholpen kunnen worden door ervaringsdeskundigen. Daarom is zij sinds kort als ervaringsdeskundige verbonden aan Stichting Leontienhuis om mensen te helpen met het herstellen en vooral het overwinnen van een eetstoornis. Op dinsdag 18 mei zal zij terug in Nederland zijn en naar verwachting om 12:55 uur op Schiphol landen met weer een prachtige ervaring rijker!

Ongeacht je maten of vormen: beYOUtiful!

De zoektocht naar Miss Nederland 2021 heeft ook dit jaar doorgang en zal de casting op de Dag van de Arbeid plaatsvinden met inachtneming van de maatregelen. Op zaterdag 1 mei ontvangt de Miss Nederland Organisatie na een uitvoerige selectie 50 jonge, ambitieuze vrouwen die zich veilig en verantwoord voor de jury zullen presenteren door middel van verschillende catwalkrondes en interviews. Denise zal samen met haar collega-Missen van voorgaande jaren zoals Zoey Ivory van der Koelen, Nicky Opheij, Sharon Pieksma, Rahima Dirkse, Jacqueline Steenbeek en Nathalie den Dekker plaatsnemen in de jury. Zij zullen uiteindelijk 10 nieuwe finalisten selecteren die kans maken om Miss Nederland 2021 te worden. Ook dit jaar wordt het gehele Miss Nederland traject van casting tot kroning vastgelegd voor een nieuwe TV-programma. Stay tuned!