Skip to main content

Het was een razendspannende finale die pas met de laatste dans werd beslist. Toprak en Stijn moesten bij hun finaledans op Michael en Janet Jacksons nummer Scream 29 punten behalen. En dat lukte de actrices net niet.

De deelnemers mochten ook dit jaar weer eenmalig een joker inzetten. Daardoor werd het behaalde puntenaantal verdubbeld bij een dans naar keuze. Toprak en Stijn kozen ervoor de joker in te zetten op Stijns solo op Beyoncé’s Who Run the World, een performance die Fransen had ‘gesliced’ volgens jurylid Timor Steffens. En dat waren medejuryleden Dan Karaty en Igone de Jongh het met hem eens. Het optreden leverde haar namelijk een bijna perfecte score op, twee tienen en een 9,5. Maar ook Zoey en Marnix hadden hun joker op het juiste moment ingezet. Voor hun duodans op Waterdance uit de film Step Up 3 kregen ze drie keer een tien.

Tranen

In de voorbereidingen voor de finale vloeiden overigens heel wat tranen. Zo werd Toprak emotioneel bij het oefenen voor haar solo van Britney Spears’ Circus. ,,Ik heb het even opgegeven”, huilde ze. Ze herpakte zich omdat ze zich realiseerde dat ze Zoey en Marnix moest aftroeven. ,,Ik kan niet lopen janken. Het is klaar nu.” Maar ook Zoey hield het niet droog tijdens de voorbereidingen van haar solotapdans op muziek van Fred Astaire.

Chantal Janzen ging ook nog het podium op om te dansen. In de eerste aflevering daagde ze Jandino Asporaat uit zijn grootste angst onder ogen te zien: een slang vasthouden. Toen de grappenmaker het reptiel om zijn nek hing, wilde hij als tegenprestatie dat Chantal een sexy dans voor hem zou opvoeren. Jandino kreeg wat hij wilde toen Chantal op het nummer Don’t Cha van The Pussycat Dolls een lapdance gaf aan Asporaat.

Bron: AD