Skip to main content

Waar te beginnen… ik krijg meteen een lach op mijn gezicht als ik terugdenk aan deze bijzondere ervaring. Vanaf het moment dat ik Miss Nederland 2022 ben geworden, zijn de voorbereidingen voor Miss Universe vrijwel meteen gestart. Ik had wel door dat ik zou meedoen, maar het besef is er in het begin nog niet helemaal geweest. Ik denk dat dat kwam doordat het zo ver weg voelde. De laatste maanden zijn zo ontzettend snel gegaan. Het was natuurlijk superdruk en ik heb zoveel leuke dingen gedaan.

Nu gaat het avontuur echt beginnen…

Maar goed, op 4 januari 2023 vloog ik naar New Orleans. Eindelijk was het moment daar waar ik zo lang keihard naartoe heb gewerkt. Met drie roze koffers en een grote doos waar mijn national costume in zat, ben ik naar Schiphol gegaan. De dagen daarvoor heb ik me nogal gestrest en moe gevoeld, maar op die dag was ik superblij en helemaal ready om te gaan. Wel met een beetje spanning natuurlijk…

Om 21.00 uur ’s avonds ben ik in New Orleans aangekomen. Net waar ik mijn koffers kon ophalen, stonden er al fans en bloggers klaar met hun camera. Sta ik daar nog in mijn joggingbroek… Dus ik ben snel weggedoken om me in de wc om te kleden. Wauw, toen dacht ik wel: “oké nu gaat het echt beginnen.” Gelukkig zijn al mijn koffers goed aangekomen en ook die belangrijke doos. Na wat interviews en foto’s ben ik samen met Miss Bulgarije naar het hotel gebracht waar ook allemaal mensen ons aan het opwachten waren. Eenmaal op mijn kamer hoorde ik dat mijn kamergenoot Miss Curaçao positief getest was op corona. Zij moest in quarantaine. De eerste avond heb ik dus een kamer voor mezelf gehad. Dat was heel fijn, omdat ik ook om half vier in de nacht een interview had met Pernille in de live-uitzending van Koffietijd. Iets met een tijdsverschil 😉

De beste van de beste

De volgende dag is het echte Miss Universe avontuur begonnen. Alle meiden ontmoeten en natuurlijk de registratie; jurken passen voor de show, schoenen en bikini’s passen, vragen beantwoorden, opgemaakt worden, beeldmateriaal opnemen voor YouTube en voor de show. Je zou denken dat dat allemaal zo gebeurd is, maar wanneer 84 vrouwen dit doen, duurt dat echt wel even.  De rest van de dagen heeft in teken gestaan van repeteren voor de show, diners, evenementen, interviews. Dat zijn lange dagen en korte nachten geweest. De eerste twee dagen is het echt nog wel even wennen en voelde ik me wel een beetje onzeker. Je omringen met 83 andere vrouwen, de beste van de beste, allemaal prachtig. Sommigen hebben zich al jaren voorbereid en allemaal hebben ze 1 doel.

Toch wil je het ook leuk hebben met elkaar en vriendschappen sluiten. Ik denk dat ik me daar meer druk om heb gemaakt. Of ik wel met iemand zou klikken, wat vrij snel wel gebeurt.  Je bent elke dag -de hele dag- met elkaar, je maakt allemaal hetzelfde mee en zit in hetzelfde schuitje. Ik vind het dan altijd leuk om elke keer aan een andere tafel met andere meiden te zitten. Vragen naar hun land, kletsen over hun cultuur. Echt heel leuk en interessant om allemaal te horen.

Ik wil het wel doen op mijn manier

Wat ik vooral geleerd heb van deze ervaring is hoe belangrijk het is om altijd trouw aan jezelf te blijven. Het is best makkelijk om met anderen mee te gaan. Ik had dat bijvoorbeeld met de kleding. Sommige meiden liepen in galajurken naar het ontbijt. Dan ga je toch denken “oh misschien moet ik dat ook doen”. Totdat je je bedenkt dat dit niet is wie ik ben. Tuurlijk is het leuk om lekker uit te pakken in je kleding en dat heb ik ook zeker gedaan. Maar ik wilde het wel doen op mijn manier, dus wat ik mooi en tof vind om aan te doen. Zo merkte ik dat jezelf zijn, dat laten zien én dat met zelfverzekerdheid dragen het allerbeste is wat je kunt doen. Iedereen is uniek, dat maakt jou speciaal. En als je dat laat zien, zal je dat ook uitstralen.

Trots

Waar ik vooral blij mee ben, is dat ik terug kan kijken op een mooi avontuur waar ik 100% mezelf ben geweest. Ik ben zo trots en blij wat ik van mezelf heb laten zien. Natuurlijk hoop je op een plek in de top 16, maar ik geloof er echt in dat alles gebeurt met een reden. Ik heb echt vriendinnen gemaakt over de hele wereld die ik dol graag wil gaan opzoeken in hun land. Ik heb het echt jammer gevonden toen het allemaal voorbij was. Het was zo gezellig en ik heb me voor een dikke week net Beyonce gevoeld. Je leeft daar zo in een bubbel en ik had echt nog wel een paar dagen in die bubbel willen blijven, haha! Maar deze ervaring is iets wat ik nooit zal vergeten en wat ik voor altijd blijf koesteren. Het is echt speciaal om dit mee te maken en ik ben de Miss Nederland Organisatie heel dankbaar dat ik deze kans heb gekregen.